C-Cards - Christelijke e-cards
153x
verkocht

Vreemdelingschap volgens Tertullianus

Boek Vreemdelingschap volgens Tertullianus

In 'Vreemdelingschap volgens Tertullianus' gaat het om de vraag: "Wat hield het vreemdelingschap van de christen volgens Tertullianus in, tegen de achtergrond van een heidense samenleving?"

Productspecificaties

Paperback | 80 pagina's | ISBN: 9789086030446 | Auteur: Leonard van 't Wout
Bestel het boek onderaan voor 10,23.

10,23 per stuk

Het boek kunt u bestellen voor € 10,23 per stuk. In Nederland zijn de verzendkosten € 2,95. In België zijn de verzendkosten € 4,50. De verzendkosten gelden voor één bestelling, ongeacht hoeveel boeken u bestelt.

Samenvatting

Door de kracht van de Heilige Geest leven christenen vanuit een andere gezindheid. Niet meer gericht op de aarde en zichzelf, maar op de hemel en de ander. Op aarde is de christen niet meer thuis, maar slechts vreemdeling.

Dit vreemdelingschap zorgt ervoor dat de christen andere keuzes maakt. In "Vreemdelingschap volgens Tertullianus" kijken we naar wat Tertullianus over het vreemdelingschap schrijft met betrekking tot:

  1. De naastenliefde?
  2. Huwelijkstrouw en seksualiteit?
  3. Het dragen van bepaalde kleding en make-up?
  4. Het uitoefenen van verschillende beroepen?
  5. Het hebben van bezit en luxe?
  6. Het bezoeken van de openbare spelen?
  7. Het martelaarschap?

Aanbeveling

Een bijzonder treffende uitspraak van Tertullianus richting de heidenen is: Eens hebben ook wij om deze christelijke dogma's gelachen. Wij komen uit jullie midden. [We geloofden er dus niets van.] Maar bedenk: Christenen worden niet geboren, ze worden het. De uitspraak geeft prachtig aan dat 'christen zijn' geen status is, maar het gevolg is van een proces. Dit proces wordt door God gewerkt, maar ontslaat geen mens van zijn eigen verantwoordelijkheid. Van die persoonlijke verantwoordelijkheid legt ook dit boekje een duidelijk getuigenis af. Daarom zeg ik hier gaarne: tolle, lege. Mooi dat deze scriptie nu ook als klein boekje te lezen is.

Marten van Willigen Senior-researcher at the University of Tilburg

Bestel het boek onderaan.

De auteur

Leonard van ’t Wout (1987) is lid van de Christelijke Gereformeerde Kerk Beth-El te Sliedrecht. Dit boekje is een uitwerking van zijn afstudeerscriptie geschiedenis aan de Driestar hogeschool.

Voorkant, inhoudsopgave en de achterzijde

Tertullianus(160 - 220 na Chr.)

Tertullianus deed oorspronkelijk volop mee met het heidense leven. Hij leefde er vrolijk op los. Maar deze levensgenieter kwam ongeveer 193 na Chr. tot bekering.

Hij werd geraakt door de innerlijke rust van de christenen. Na een korte studie van het christelijk geloof heeft hij zich vurig ingezet voor het christendom. Hij heeft verschillende geschriften geschreven aan heidenen, geloofsgenoten en de kerk. Van zijn geschriften zijn er ongeveer 31 bewaard gebleven. Hij werd al snel als een leraar van de kerk gezien.

Betalen

Het bedrag van uw bestelling kunt u betalen via iDeal, MisterCash of overboeking. Bij overboeking ontvangt u na uw bestelling een e-mail met betaalinstructies.

Levertijd en spoedlevering

De standaard levertijd in NL is 2 werkdagen. Wilt u uw bestelling sneller in huis hebben? Kies dan voor een spoedlevering (kost € 1,50 extra). Bij een spoedlevering geldt: voor 17:00 betaald, morgen in huis (afhankelijk van PostNL, op werkdagen, alleen in NL, betalen bij voorkeur via iDeal).

Boek Vreemdelingschap volgens Tertullianus bestellen:

Er zijn 153 boeken verkocht, uit voorraad leverbaar.

Uw gegevens

Boek
Vreemdelingschap volgens Tertullianus

Boek Vreemdelingschap volgens Tertullianus Boekje over wat Tertullianus geschreven heeft over het vreemdelingschap.
Kosten: 10,2310.23
Aantal pagina's: 80
ISBN: 9789086031177
C-Cards (Christian Cards)

C-Cards (Christian Cards)

Oranjestraat 57
3361 HP Sliedrecht
The Netherlands

E: info@c-cards.nl

KVK: Rotterdam 58552316
BTWnr: NL002037364B95